Nagyszerű ötletek walk-in zuhanyzókra

Ingatlantájoló.hu 2020.02.14 04:52:41

A walk-in zuhanyzók óriási népszerűségre tettek szert az elmúlt években, ami nem is csoda, hiszen nemcsak akadálymentesek, de mind méretben, mind megjelenésben teljesen egyediek, aminek köszönhetően bármelyik fürdőszobába passzolnak, és bármelyik fürdőszobát teljesen egyedivé varázsolják.


 

Mivel megjelenésüket tekintve nagyon sokfélék lehetnek, összegyűjtöttünk néhány ötletet azoknak, akik még nem tudták eldönteni, hogy pontosan milyet is szeretnének.

Kép forrása: flickr.com

Üvegezett walk-in zuhanyzók

Az üvegezett walk-in zuhanyzó tökéletes választás egy kis fürdőszoba, ami így nem hat túlzsúfoltnak. Levegős, könnyed megjelenésével akkor is tökéletes, ha a zuhanyzót nem akarjuk optikailag túlságosan elválasztani a fürdőszoba többi részétől, ahogyan ennek a II. kerületi lakásnak a tágas fürdőszobájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fényárban úszva

Különösen szerencsésnek mondhatja magát, akinek nemcsak hogy van ablak a fürdőszobáján, de a walk-in zuhanyzóját is úgy tudja elhelyezni, hogy ablakos legyen. Teljesen mindegy, hogy a falon, vagy a tetőn van-e az ablak egy ilyen zuhanyzóban tényleg úgy érezhetjük, mintha fényárban úsznánk.

Képek forrása: homedit.com

A régi bérházak fürdőszobái gyakran rendelkeznek lichthofra néző ablakokkal, ami remek lehetőséget ad arra, hogy ne csak a családi házak tulajdonosainak legyen ablakos walk-in zuhanyzója. Ebben a VII. kerületi lakásban ezt sikerült kihasználni.

Még több képért kattintson a fotóra!

Gőzkabinnal

Ma már a legtöbb kész zuhanykabin vagy zuhanypanel is rendelkezik masszázsfúvókákkal, így érdemes a walk-in zuhanyzónkat is ezzel felszerelni. Az igazi wellness élményt azonban az fogja megadni, ha a zuhanyzónk egyben gőzkabin is. Ebben az esetben természetesen mindenképp kapjon egy beépített padot is, és jó, ha ablakkal is rendelkezik a megfelelő szellőztetés érdekében.

Képek forrása: homedit.com és nextluxury.com

Kör alakú zuhany

A walk-in zuhanyzók legtöbbször szögletesek, négyzet vagy téglalap alakúak. Ha valami igazán egyedit szeretnénk csináltathatunk kör alakút vagy éppen oválisat is, sőt olyat is, aminek a fala spirálban halad.

Képek forrása: pinterest.com

Az íves vonalvezetésű zuhanyok igazán elegánsak, de azzal azért számoljunk, hogy ezeknek nagyobb a helyigénye.

Kép forrása: homedit.com

Ez a VI. kerületi lakás azonban jó ellenpélda, itt egy viszonylag kis fürdőszobába sikerült egy teljesen egyedi íves vonalvezetésű walk-in zuhanyzót megálmodni.

Még több képért kattintson a fotóra!

Teljesen nyitott zuhany

A zuhanyzót nem muszáj mindenáron akár üvegből készült, akár épített fallal körülvenni. Persze azért jó, ha nem pakolunk annyira közel semmit, hogy tusolás közben lelocsolhassuk, és a vízelvezetést is profi módon kell megoldani. Egy fal nélküli walk-in zuhanyzóval a fürdőszobánk tágasabbnak hathat.

Képek forrása: homedit.com

Természet ihlette zuhany

Aki szereti a természetközeli megjelenést, bátran használjon természetes anyagokat a zuhanyzó elkészítésénél. A zuhanyzó alját például folyami kaviccsal is ki lehet rakni, dekorációnak pedig használhatunk fát vagy bambuszt is.

Képek forrása: homedit.com

Kint és bent is

Sokan szeretik a kerti zuhanyt, de miért ne lehetne közvetlenül a benti zuhany mellett, ha a kettőt egy hőszigetelt üvegfal választja el?

 

 

 

Hozzászólások